Menu
Nákupní košík

Diety ve školních jídelnách 2

Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
Diety ve školních jídelnách 2
299 Kč
Cena bez DPH: 272 Kč

Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. V praxi se však jeho zavádění často neobejde bez komplikací a vzniká kolem něj řada otázek. Tato publikace vznikla za spolupráce zkušených autorek a nutričních terapeutek rozumějících problematice školního stravování. Předkládá čtenáři 132 receptů, které jsou upraveny podle potřeb strávníků s dietou bezlepkovou, šetřící, bezmléčnou, diabetickou, bezvaječnou i speciální. Tvoří tak komplexní a praktickou příručku pro kuchařky i vedoucí školních jídelen a představuje krok kupředu v oblasti dietního stravování ve školních jídelnách.

Kniha dietních receptů volně navazuje na knihu Diety ve školních jídelnách Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen, kterou vydalo nakladatelství Raabe v roce 2017. Ta se zabývala teorií, jak nastavit systém dietního stravování ve školní jídelně a úspěšně jej zavést do praxe.

Na tuto teoretickou část navazuje část praktická. Jedná se o 120 receptů, které v šesti základních kapitolách (pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, saláty a dezerty), nabízí základní receptury, které pomohou školním jídelnám při přípravě pokrmů.

Základní recept včetně technologického postupu je připraven pro racionální dietu. Racionální dieta, v nemocnicích označována jako číslo 3, je standardní běžná strava. Autorky vybíraly recepty ze základních receptur pro školní stravování, a také se nechaly  inspirovat zajímavými recepty přímo ze školních jídelen. Každý základní recept je rozpracován na různé dietní úpravy. 



Parametry
Editoři/Autoři Mgr. Alena Strosserová, Mgr. Jana Petrová, Mgr. Sylva Šmídová, Mgr. Zlata Kapounová PhD., Mgr. Jana Spáčilová, Bc. Anna Packová
Formát A5
Počet stran 264

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
Špatný Dobrý